Uroczyste przywitanie Pary Młodej chlebem i solą oraz poczęstunek lampką szampana

 

PRZYSTAWKA:

Kremowa mozzarella z jadalną ziemią, rukolą, pomarańczą oraz smakową oliwą

 

Pierwszy ciepły posiłek:

Szlachecki rosół z tradycyjnym makaronem i kluseczkami z gęsiny

Lub

Krem selerowo – groszkowy z chipsami warzywnymi

 

MIĘSA (2,5 kawałka na osobę):

Duszony schab marynowany w rozmarynie nadziewany kurkami

Kacze udko confit z morelą i śpwkami

Sakwa drobiowa z bekonem i serem pleśniowym aromatyzowana kolendrą

Udziec z indyka marynowany w kwaśnym mleku aromatyzowany kminkiem i świeżymi ziołami

Tradycyjna rolada śląska wołowa

 

DODATKI:

Ziemniak z wody z masłem koperkowym

Staropolskie czarne kluski

Surówka z marchwi aromatyzowana pomarańczą

Modra kapusta

Sałatka z buraków po staropolsku

Sałatka wiosenna z białej kapusty

Warzywa blanszowane

Sos pieczeniowy i sos z grzybów leśnych

 

 

Po obiedzie zapraszamy na słodki poczęstunek w postaci torta weselnego i kawy

 

 

Drugi ciepły posiłek:

Medaliony z polędwiczki w sosie dijon podawane z ziemniaczanym „Gratine” i warzywami grillowanymi     

 

DESER:

„Melba” – brzoskwinie w wanipowym syropie podlane musem malinowym podawane z śnieżną bezą i złocistym karmelem

 

Trzeci ciepły posiłek:

Pieczeń zbójecka podawana z ziołowymi kopytkami oraz lekką sałatą rzymską

 

Dodatki:

Smalec domowy

Ogórki kiszone domowe

Pieczywo domowe

 

Zimna płyta:

Półmisek wykwintnych wędpn i pieczeni

Domowy pasztet z orzechami i żurawiną

Deska serów pleśniowych i góralskich

Róże łososiowe z musem bazypowym

Tartinki z kremem tuńczykowym

Galart z golonek

Tymbapki drobiowe

Staropolski śledź w oleju

Śledź w miodzie i musztardzie

Matias z granatem w przyprawach

Roladki faszerowane pod auszpikiem warzywnym

Pikle warzywne w occie po francusku

Sałatka nicejska

Sałatka z selera naciowego

Sałatka słoneczna

Pieczywo mieszane, masło

 

Czwarty ciepły posiłek:

„Uczta Szefa Kuchni” – płonąca wędzona pieczeń staropolska podawana na kapuście zasmażanej z grzybami leśnymi

 

Piąty ciepły posiłek:

       Bogracz wołowy po staropolsku

  

Tort weselny

Bufet słodki

Owoce

Ciasta

Kruche ciasteczka

 

Napoje gorące i zimne
(bez ograniczeń)

Kawa,

Herbata,

Soki,

Woda 0,2l

Cola, Fanta, Sprite 0,2l

 

Alkohol
(bez ograniczeń)

Wódka

Wino

Piwo lane